Skip to content

Olje- og energiminister Terje Aasland kommer på LNVKs landsmøte 24. mai!

LNVK oppfordrer alle medlemskommuner til å delta på landsmøtet 24. mai fra kl 09.00-16.00.

Olje- og energiminister Terje Aasland har takket ja til å delta på LNVKs landsmøte 24. mai på Thon Hotel Opera i Oslo. I tillegg til statsråden, kommer også flere sentrale aktører fra både kraftbransjen og øvrige fagmiljø. Det blir politikerdebatt med blant annet statssekretær Ole Gustav Narud (Sp) og stortingsrepresentantene Lars Haltbrekken (SV), Nikolai Astrup (H) og Marianne Sivertsen Næss (Ap). Programmet er fullspekket med høyaktuelle og spennende innlegg – og ikke minst vil medlemskommunene får muligheten til å fremme kommunens sak, og bidra til å kaste lys over vindkraftkommunenes interesser og verdier. Hele programmet finner du her.

LNVK har i mer enn 20 år jobbet for at vindkraftkommunene i større grad skal likestilles med vannkraftkommunene. Vindkraftanlegg gjør som vannkraften bruk av lokale naturverdier, naturens energi er fornybar og evigvarende og den produserte kraften omsettes i samme marked.

Først nå i 2023 er vi i ferd med å få på plass et skatteregime som endelig yter vertskommunene rettferdighet. Viktige avgjørelse av regjering og storting står for døren, og landsmøtet i LNVK blir mer enn noen gang en viktig møteplass hvor kommuner som enten har vindkraftanlegg eller har det til vurdering bør si sin mening til våre sentrale myndigheter.

Har du ikke meldt deg på enda, så gjør det nå! Påmeldingsskjemaet finner du her.

Tilknyttet arrangement