Skip to content

LNVK på åpen høring i Stortingets energi- og miljøkomité

Nedenfor kan du se LNVKs innlegg fra åpen høring på Stortinget 10. mai.

LNVK har deltatt og skal delta på høringene i aktuelle stortingskomiteer. I videoen nedenfor kan du se LNVKs innlegg under åpen høring i Stortingets energi- og miljøkomité onsdag 10. mai 2023. Her følger også høringsinnspill som er sendt komiteene, og som danner grunnlag for muntlige innlegg. Høringene overføres på Stortingets nett-tv, og kan følges der både i sann tid og i ettertid.

Vi minner også om LNVKs årsmøte onsdag 24. mai på Thon Hotel Opera i Oslo. Olje- og energiminister Terje Aasland har takket ja, samt flere sentrale aktører fra både kraftbransjen og øvrige fagmiljø.  Hele programmet finner du her.

LNVK har i mer enn 20 år jobbet for at vindkraftkommunene i større grad skal likestilles med vannkraftkommunene. Vindkraftanlegg gjør som vannkraften bruk av lokale naturverdier, naturens energi er fornybar og evigvarende og den produserte kraften omsettes i samme marked.

Først nå i 2023 er vi i ferd med å få på plass et skatteregime som endelig yter vertskommunene rettferdighet. Viktige avgjørelse av regjering og storting står for døren, og landsmøtet i LNVK blir mer enn noen gang en viktig møteplass hvor kommuner som enten har vindkraftanlegg eller har det til vurdering bør si sin mening til våre sentrale myndigheter.

Har du ikke meldt deg på enda, så gjør det nå! Påmeldingsskjemaet finner du her.

Se innlegget på åpen høring her:
Vi kan dessverre ikke vise video på grunn av dine personverninnstillinger.