Skip to content

Les intervju med LNVKs nye leder i EnergiWatch

Selv om en viktig milepæl er nådd, så gjenstår det mye arbeid, understreker Ole Erik Hørstad, ny leder i LNVK og ordfører i Åmot kommune.

I intervjuet ble Hørstad stilt spørsmål om hva han tror blir det viktigste for LNVK å ta tak i, i året som kommer? Hvorpå han svarte «sammen med de andre naturressurskommunene vil vi fortsette å jobbe for et bærekraftig system som gjør et grønt skifte mulig». Videre fortsetter han «Vi ser stadig eksempler på at samfunnskontrakten om kompensasjon til vertskommunene utfordres. Hvis kraftinntektene i praksis nulles ut i inntektsutjevningen mellom kommunene, vil det ikke fremme utvikling av ny kraft i norske kommuner. Skal vi nå målsettingene om økt kraftproduksjon må vi ha lokal tilslutning og da må vertskommunene sitte igjen med sin rettmessige del».

Hørstad understreker også at LNVK jobber med å etablere et kompetansesenter for landbasert vindkraft, hvor tanken er å samle et kompetansemiljø som kan bistå kommunene i å forstå prosessene og dermed ta de riktige beslutningene for kommunen.

Hele intervjuet kan du lese i EnergiWatch (krever abonnement).

Les også: Ole Erik Hørstad skal lede LNVK